برنامه استارتاپ کانادا یکی از بهترین روش های اخذ اقامت تضمینی و دائم در کانادا می باشد. در واقع start up شامل یک کسب و کار و شرکت جوان و نو پایی است که در طی چند سال اخیر، سازمان مهاجرت کانادا، جهت تشویق به مهاجرت در این کشور، روش ویزای استارتاپ کانادا را مطرح کرد تا دارندگان ایده و طرح های نو و کار آفرینان خلاق بتوانند با سرمایه گذاری در این کشور، بستر مهاجرت به کشور کانادا را برای خود مهیا نمایند. در ابتدای امر باید بدانیم ویزای استارتاپ چیست؟
حضور در عرصه بینالمللی یکی از استراتژی های رشد در فضای اقتصادی است که بسیاری از کارآفرینان بنا به دلایل زیر آن را سرتیتر اهداف خود قرار میدهند:
- دسترسی به پشتیبانی در قالب انکوباتورها، شتاب دهنده ها، منتورها و دانش استارتاپی روز دنیا
- دسترسی گسترده و بدون مرز به بازارهای بین المللی و مشتریان جدید
- دسترسی به منابع مالی خصوصی و دولتی جدید
- دسترسی به مهارت ها و فناوری هایی که در ایران به سختی قابل دستیابی است.
- دسترسی به نظام مالیاتی شفاف و مطلوب
- مسیری برای اقامت، شهروندی و دریافت گذرنامه برای خود و خانواده در یک کشور جدید
کسب و کار واجد شرایط برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا
کسب و کار واجد شرایط برای دریافت ویزای استارتاپ و کارآفرینی در کانادا بدین معنی است که دارای شرایط زیر باشد:
- زمانی که شما از تعهدی از طرف یک سازمان مرتبط برخوردار میشوید: هر متقاضی باید دارای ۱۰ درصد یا بیشتر حق رای و سهام باقیمانده از شرکت باشد. ( حداکثر تا 5 نفر میتوانند به عنوان صاحبان شرکت درخواست دهند)
- متقاضیان و سازمان مشخص شده به طور مشترک دارای بیش از ۵۰ درصد از حق رای و سهام شرکت باشند.
- به هنگام دریافت مجوز اقامت دائم، مدیریت فعال و مستمری از داخل کانادا بر روی این کسب و کار داشته باشید.
- بخش اصلی و مهم عملیات مرتبط با کسب و کار شما در کانادا به انجام برسد.
- کسب و کار مورد نظر در کشور کانادا به ثبت رسیده باشد.
سازمانهای تعیین شده کانادایی:
برای تقاضای ویزای استارت آپ شما باید حمایت یکی از سازمانهای تعیین شده زیر را بدست آورید. این سازمانها انتخاب می کنند که کدام پیشنهاد تجاری را ارزیابی کنند. هر سازمانی ملاک ها و فرآیند ارزیابی مختص به خود را دارد. اگر سازمانی ایده تجاری شما را حمایت کند، شما را از طریق یک نامه پشتیبانی آگاه می سازد. در ادامه برخی از سازمانهای معرفی میشود:
- Designated venture capital funds
- Designated Angel investor groups
- Designated Angel investor groups
آیا امکان ریجکت شدن پرونده استارتاپ هست؟
اگر آفیسر به این نتیجه برسد که فردی در پرونده واجد شرایط نمی باشد نامه ریجکتی refusal letter را با ذکر دلیل کافی ارسال می نماید. همچنین آفیسر تمام افرادی که به این بیزینس مرتبط و لینک هستند را نیز رد خواهد کرد. اگر همسر یا نامزد یک متقاضی نیز واجد شرایط نباشد کل پرونده تحت تاثیر ریجکتی قرار خواهد گرفت. موارد زیر مثال هایی از ریجکتی است:
- آفیسر بعد از بررسی پرونده به این نتیجه می رسد که متقاضی اصلی کاملا به بیزینس جدیدی که در کانادا قرار است ایجاد شود مرتبط و فرد کلیدی بیزینس بوده و نمرات لازم را کسب کرده باشد اما سه فرد دیگر که در نامه حمایتی لتر او ساپورت نام برده شده اند ، هیچ وابستگی فنی و علمی به بیزینس ندارند. لذا متقاضی اصلی و سه نفر نامبرده را ریجکت می کند. این ریجکتی بدان دلیل است که سه فرد نامبرده به پرونده اصلی لینک بوده اند.
- در نامه حمایتی مشخص شده باشد علاوه بر متقاضی اصلی که فرد مهمی در بیزنس جدید است یکی دیگر از افراد گروه واجد شرایط این برنامه است لذا آفیسر آماده صدور کارت پی آر برای این دو فرد است، اما یک نفر از پرونده مشکلی دارد و به دلیل کار خود نمی تواند تا 2 سال آینده به کانادا ورود کند و کارت اقامت خود را دریافت کند، لذا کل پرونده ریجکت می شود. توجه داشته باشید که سازمان های حمایت کننده متقاضی اصلی را انتخاب و بقیه افراد را به عنوان همراه معین می نمایند.
نحوه ارزیابی درخواست ویزای استارتاپ توسط سفارت کانادا
پس از ارسال درخواست، سفارت کانادا به بررسی و ارزیابی موارد زیر میپردازد:
- تکمیل صحیح و دقیق فرم درخواست به همراه امضاء
- پرداخت هزینه درخواست
- ارسال تمامی مدارک موردنیاز درخواست
چنانچه هر یک از موارد مذکور را فراموش کنید، درخواست شما مورد ارزیابی قرار نگرفته و به شما بازگردانده خواهد شد. همچنین شما میتوانید به منظور مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر به https://smartupvisa.com مراجعه نمایید.